Prajiturele biscuit

de gamilici in Prajituri, 30 Dec 2009 | 8661 vizualizari

 

Prajiturele biscuit cu crema de cacao si glazura de ciocolata

 

INGREDIENTE

Pentru Aluat :
  • 150g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 100 g nuca macinata
  • 1 esenta rom
  • faina cat cuprinde
  • 1 ou intreg in caz ca nu se amesteca bine
Pentru Crema :
  • 150g zahar macinat
  • 150 g unt
  • 1 lingura cacao
  • 1 esenta rom
Glazura de ciocolata :
  • 100 g de ciocolata de menaj
  • 70 g zahar pudra
  • 100 ml de apa.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele biscuit:

Aluatul :

Untul se lasa la temperatura camerei sa fie mai moale ,apoi se adauga zaharul praf treptat si se omogeneizeaza.

Se adauga nuca macinata,esenta de rom si ,din nou treptat, faina.Se amesteca pana ajungem la consistenta unui aluat manevrabil si usor de intins (se poate adauga un ou in caz ca nu se amesteca bine).

Pe o masa de lucru se presara faina , se intinde aluatul foarte subtire,aproximativ 5 mm. Se decupeaza forme diverse (eu am folosit un pahar,o steluta si o inimioara ,fiind Craciunul, dar se pot decupa orice fel de forme).

Apoi se aseaza formele intr-o tava tapetata cu unt si faina (foaie de copt) si se introduc in cuptorul preincalzit.

Crema :

Se amesteca untul cu zaharul macinat,se adauga lingura de cacao si esenta de rom si se omogeneizeaza.

Glazura de ciocolata :

Apa se pune la fiert cu zaharul ,pe urma se adauga ciocolata,amestecand aproximativ 5 min.

Asamblare :

Se ia o forma si se pune crema, apoi se acopera cu o alta forma ,stil biscuit. Se adauga glazura de ciocolata si se orneaza.



TIPS-URI

1

Inainte de a face glazura de ciocolata trebuie sa aveti prajiturelele umblute cu crema in stil biscuit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele biscuit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1335 puncte

laura_n

1150 puncte

oanapl

1077 puncte

MotanLaOale

1077 puncte

mihaelar63

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Melci cu nuca